Oldal kiválasztása

Sebezhetőségi Gyakorlatok tárlatvezetés

FŰZ art group, 1111 Galéria, 2022. január 

Sebezhetőségi Gyakorlatok

A FŰZ art group bemutatkozó kiállítása, 1111 Galéria, 2022. január 7-22.

FŰZ art group

Felfedezők 4.0 tárlatvezetés

Budapest Art Mentor, 2021. november

 

Felfedezők 4.0

Budapest Art Mentor, 2021.09.29. – 11.30.

Felfedezők 4.0, a Budapest Art Mentor Program 2020/21-es évfolyamának záró kiállítása. Megtekinthető 2021 szeptember 29- november 30-ig a Képező Közösségi Térben. További információ olvasható a Budapest Art Mentor, a Budapesti Őszi Fesztivál, a Fidelio és a We love Budapest oldalán.

 

Közös – Tér – Kép

BBB Eleven Ősz, 2021. szeptember

2021. szeptemberben is megrendezésre került a BBB Eleven Ősz fesztivál a Bartók Béla Boulevard szervezésében Budapesten. A rendezvény idejére Közös-Tér-Kép címmel kültéri installációt hoztunk létre Borbás-Tóth Marica és Breszkovics Bernadett festőművészekkel közösen, melyet a fesztivál résztvevői és a járókelők töltöttek meg rajzokkal.

Horizont

MAOE, REÖK Szeged, 2021. szeptember

2021. szeptemberben látogatható a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének kiállítása a REÖK Palotában, Szegeden. További információ olvasható a kultura.hu, prae.hu és a szegedma.hu oldalán.

Generációk

Vízivárosi Galéria, 2021. július

2021. júliusban a Vízivárosi Galériában, a Generációk című csoportos kiállításon szerepeltek a képeim. A kiállításról egy cikk is született a Budai Polgár folyóiratban.

Forgás

BBB Eleven Tavasz, Budapest, 2021. június

A Bartók Béla Boulevard szervezésében idén is megrendezésre került az Eleven Tavasz programsorozat sok-sok kiállítással és installációval kísérve a Bartók Béla úton. Forgás című kiállításom a Bor és Kézműves Üzlet, Műhely Galériában volt megtekinthető 2021. júniusban.

Háromkirályfi Jótékonysági Aukció

2020.12.21. – 2021.01.03.

A Pintér Galéria és Aukciósházzal együttműködésben karácsonyi jótékonysági aukciót indított a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Az aukció bevételei a kívánt gyermekek megszületéséért dolgozó, országos hálózattal rendelkező közhasznú alapítvány céljainak megvalósítását szolgálják. Nagy örömömre, Kert-fény-tér II. című festményemmel én is részt vettem az aukción. További részletek itt.

 Resident Art Fair 2020.

A.PA. Galéria, 2020.12.03-22.

Várja látogatóit a Resident Art Fair kortárs képzőművészeti vásár 2020. karácsonyán az A.P.A Galériában, melyen idén négy alkotással én is szerepelek. Az online katalógus ide kattintva érhető el. További információ a Resident Art Budapest oldalán.

Terek hálózata installáció

BBB Eleven Ősz Fesztivál 2020. 09.25-26.

Terek hálózata című installációm, a BBB Eleven Ősz 2020., 1 Művész 1 Porta rendezvény részeként várja az érdeklődőket a Bartók Béla úton, a Bor és Kézműves Üzlet, Műhely, Galériában szeptember 25-26-án. Az alkotáshoz tartozó leírás itt olvasható.

Budapest Art Mentor

Képzőművészeti Mentorprogram 2020/21 évfolyam

Felvételt nyertem a Budapest Art Mentor képzőművészeti mentorprogram 2020/21-es évfolyamába. Nagy öröm, új tudás és szemlélet, fantasztikus közösség és rengeteg új élmény vár rám a következő egy évben! További információ a Programról a Budapest Art Mentor oldalán.

XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé

REÖK Palota, Szeged, online, 2020.

A XVIII. Táblaképfestészeti Biennálé idén online térben tekinthető meg. Kert-fény-tér III. című festményem a 9. teremben várja a látogatókat! Az kiállítás “végigsétálható” ezen a linken keresztül.

Pinka pARTvonal művésztelep

Pinkamindszent, 2020.

Idén ötödik alkalommal szervezték meg Pinkamindszenten a Pinka pARTvonal Művésztelepet Rajner Ágota, Mészáros Szabolcs festőművész és Pinkamindszent Önkormányzata jóvoltából. A 10 nap zavartalan alkotás mellett sok közös élménnyel gazdagodtunk, köszönet érte! Telepünkről cikk is született a Vas Népe folyóiratban, mely itt olvasható

#maradjotthonalkotni

Videó a MANK felkérésére a pandémia idején, 2020. május.

A MANK felkérésére, a #maradjotthonalkotni kezdeményezéshez csatlakozva készítettem ezt a rövid videót a vírushelyzet első hulláma idején, 2020. májusában.

Cédrus – Hommage á Csontváry

Magyar Festészet Napja, 2019.

A Magyar Festészet Napja alkalmából nyílik Cédrus – Hommage á Csontváry című kiállításunk, mely három, egy műteremben dolgozó, fiatal festőművész munkáiból válogat Csontváry tiszteletére. Breszkovics Bernadettel és Borbás-Tóth Maricával a Bor és Kézműves Üzlet, Műhely, Galériában várjuk a látogatókat a kiállításra és a Galériasétára is, mely Garami Gréta művészettörténész és Sipos Endre művészetfilozófus vezetésével valósul meg 2019. október 25. péntek, 14-16:30 között a Bartók Béla úton. További információk a Magyar Festészet Napja weboldalán.

Művésztelep Tihanyban

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Képzőművész-tanár szak, 2019. 

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Képzőművész-tanár szakos évfolyamtársaimmal Tihanyban töltöttünk egy fantasztikus hetet, a Művésztelepen. 

Dimenziók

A MAOE tagjainak tárlata, 2019, REÖK Palota, Szeged.

Idén először vettem részt a MAOE tagjainak közös tárlatán Szegeden, a REÖK Palotában. 

IDŐ/KÉP Fiatal művészek Tavaszi Tárlata

2019.04.05-05.04., MANK Galéria, Szentedre

Megnyílt az IDŐ/KÉP Fiatal Művészek Tavaszi Tárlata című kiállítás, mely 30 év alatti művészek munkáit mutatja be. Lugas V. című festményemmel szerepelek én is. A kiállítás megtekinthető 2019.05.04-ig a MANK Galériában, Szentendrén.

Barcsay-díj 2018.

Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy 2018-ban elnyerhettem a Barcsay-díjat. A hivatalos díjátadó és kiállítás megnyitó 2019.01.04-én kerül megrendezésre a MANK Galériában, Szentendrén. A kiállítást megnyitja Feledy Balázs művészeti író. Megtekinthető 2019. 01.20.-ig. A megnyitó esemény videóját Erős Péter készítette, köszönet érte! További média megjelenés olvasható a Kultúra.hu, Magyar Idők, Kultér, Librarius, Szentedrei Médiaközpont, Szentendrei Körkép oldalán. A Barcsay Jenő Képzőművészeti Alapítvány alapítóival, Kónya Mártával és Kónya Ferenccel készült interjú meghallgatható a Szentendei Médiaközpont oldalán.

KERT-ARC-KÉP 

Magyar Festészet Napja, 2018.

A Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat részeként nyílik KERT-ARC-KÉP című közös kiállításunk Borbás-Tóth Maricával, melyben a Magyar Képzőművészeti Egyetemen készült diplomamunkáink közül válogattunk. A kiállítás megtekinthető a 2018.10.19. és 11.20. között a Bor és Kézműves Üzlet, Műhely, Galériában. Minden érdeklődőt szeretettel várunk a Galériasétára is, melyet Garami Gréta művészettörténész és Sipos Endre művészetfilozófus vezet majd. További részletek a Magyar Festészet Napja weboldalán olvashatók. A kiállításról a Vasárnapi Hírek folyóiratban megjelent cikk itt olvasható.

Műterem

Óbuda, 2018-tól.

Nagy örömmel költözünk be új műtermünkbe Óbudán, Breszkovics Bernadettel és Borbás-Tóth Maricával közösen.

Diploma

Magyar Képzőművészeti Egyetem, Festőművész szak, 2018.

2018-ban diplomáztam a Magyar Képzőművészeti Egyetem Festőművész szakán. További információ a Diplomakiállításról az MKE weboldalán.

LÉPÉSEK

Magyar Festészet Napja, 2017.

A Magyar Festészet Napja alkalmából várunk minden kedves látogatót Borbás-Tóth Maricával közös kiállításunkra a Bor és Kézműves Üzlet, Műhely, Galériába 2017. 10. 16 és 31 között.
Mit foglalhat magába egy lépés?
Nekünk egy év, inspiráció, kísérletezés, útkeresés, folytatás, hangulatok és érzések, természet, fények, színek és formák, festék és vászon.

ÚTON

Magyar Festészet Napja, 2016.

A Magyar Festészet Napja rendezvénysorozat keretein belül szeretettel meghívjuk Úton című, Borbás-Tóth Maricával közös kiállításunkra, mely az Erasmus Ösztöndíj időszaka alatt készült munkáinkból válogat. A kiállítás megtekinthető 2016. 10. 14- 11. 02-ig a Bor és Kézműves Üzlet, Műhely, Galériában. 

ERASMUS Ösztöndíj

Accademia di Belle Arti di Macerata

2016-ban fantasztikus szemesztert tölthettem Erasmus Ösztöndíjjal Olaszországban, az Accademia di Belle Arti di Macerata-n.

Inspirációk 

BBB Eleven Ősz Fesztivál, 2015.

2015 őszén megrendezésre került a BBB Eleven Ősz Fesztivál, melyben számos művész azt a feladatot kapta, hogy régen leselejtezett tárgyakat keltsen új életre, ruházza fel új jelentéssel. Borbás-Tóth Maricával erre tettünk kísérletet, zenei inspirációk alapján. 

Apró Óriások

BBB Eleven Tavasz Fesztivál, 2015.

Apró Óriások című, Borbás-Tóth Maricával közös installációnk természetvédelmi témával kapcsolódik az idei BBB Eleven Ősz Fesztiválhoz. A méhek rohamos pusztulására hívjuk fel a figyelmet ezzel a 2×3 méteres installációval a Bartók Béla úton.